De Auteur

Even voorstellen, ik ben Willem J Overvliet (1938). Mijn dorst naar heelheid brachten mij ooit in contact met therapiegroepen en spoorde mij aan zelf therapeut te worden. Ik volgde diverse opleidingen in de  transpersoonlijke psychologie en in Reichiaanse therapie. Een transpersoonlijke therapeut ziet problemen als tot het leven behorend, en beschouwt het doorleven ervan als de sleutel tot natuurlijke bevrijding. Problemen worden gezien als uitingen die mogelijkheden bieden tot heelwording en je als het ware uitnodigen er een diepere ervaring van te maken. Want iedereen heeft bewust of onbewust het verlangen om heel te zijn, om te zijn zoals hij is en te leven zoals hij dat graag wil. Iedereen heeft het in zich om creatiever, levenslustiger en blijer door het leven te gaan. Iedereen kan gewoon zichzelf zijn. Ik denk dat als je jezelf negeert, als je niet je eigen leven leidt maar dat van anderen, zal je nooit tevreden zijn in je leven.

Sinds 1976  geef ik lichaamsgerichte individuele sessies, groepswerk, opleidingen, modules en supervisie Gedurende die periode ben ik langzamerhand gekomen tot een stijl van werken die ik Bevrijdend ademwerk noem. Het is gebaseerd op het baanbrekende werk van Wilhelm Reich, een leerling van Freud. Ik ben een enthousiast bewonderaar van Reich, want het was een   bijzondere man met grootse ideeen en een uitzonderlijke moed en mededogen, een van mijn grote voorbeelden en inspirators. Met zijn lichaamsgerichte manier van werken benaderde hij de mens als een totaliteit van lichaam, geest en ziel.  De laatste tijd vragen steeds meer mensen specifiek naar lichaamsgerichte therapie . Want praten doen ze al jaren en meestal in vruchteloze vicieuze cirkels.

Bevrijdend Ademwerk. St.Bonifaciusstraat 22. 2264 AM Leidschendam. Contact

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s