De oerademhaling

De oerademhaling betekent fysiek, dat we onze buik uitzetten wanneer we inademen, waardoor ons middenrif zakt, en onze longen een grotere capaciteit krijgen die zich vanzelf met lucht vult. Je haalt op genoemde natuurlijke manier adem waarbij je de volle inhoud van je longen benut, de meeste mensen gebruiken slechts 30% van hun longcapaciteit. Je neemt optimaal zuurstof op. Er vindt een betere stofwisseling plaats doordat alle organen door het ademen worden gemasseerd. Er vindt een betere doorbloeding plaats. Je versterkt je immuunsysteem. Je verhoogt je vitaliteit. Fysieke spanning en stress ontladen zich in spontaan ontstane bewegingen.

Maar ook komen onderdrukte emoties vrij. Afval van stresshormonen wordt afgevoerd. Er ontstaat vanzelfsprekend meer inzicht in gevoelens en emoties. Het gevolg is dat je emotioneel in evenwicht komt. Je identificeert je minder met je denken. Mentale onrust, dwangmatig denken piekeren, tobben vermindert. Angsten nemen af. Je ontspant. Je slaapt beter. Je kunt je beter concentreren. Je geheugen gaat beter functioneren.  Je bent meer aanwezig in het hier en Nu. Er ontstaat innerlijke stilte en vrijheid. Het is veilig. Je functioneert beter in de maatschappij. Je geniet van het leven Je voelt je gelukkig, Je overstijgt het persoonlijke vlak van angst en machtsspel en voelt je deel van het samenspel van alles wat bestaat.

Ademwerk-opleidingen. St.Bonifaciusstraat 22. 2264 AM Leidschendam. Contact

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s