Oerangst en Oerkracht

Oerangst en oerkracht wisselen zich vaak af als eb en vloed. Oerkracht is niet alleen de spanning van je spieren of de houding van je lichaam die je doet beseffen dat je er bent. Er is meer dan alleen maar lichamelijk voelen. Het is het direct ervaren van een subtiele energiestroom in jezelf. Dit zijn vaak hele fijne trillingen  of vibraties die je doet beseffen dat er iets in je gaande is. Soms kun je het voelen als hele subtiele vibraties die door je heen gaan. Maar je kunt het ook ervaren als een voortdurende voortgaande milde golfachtige stroom die langzaam in kracht toeneemt. Het is een kracht die je doet ervaren dat ‘je er mag zijn’, sterker nog; ‘dat je er bent’. Die oerkracht stelt je in staat  het leven aan te kunnen zoals het zich voordoet.

Maar het kan ook zijn dat die energiestroom blokkeert of ontbreekt. Dat is een mentale inspanning om een bepaalde impuls te beheersen. Je denkt dat je het zelf wel beter kunt. Hierdoor schep je een eigen wereld, de wereld van het denken. Het is een escape, je probeert te ontsnappen uit de realiteit. Dit kan zich uiten in wegdromen, luchtkastelen bouwen,  het gauw af laten weten, niet aanwezig zijn, alsof de stekker uit het stopcontact is getrokken. Zo ontstaat een onwezenlijke wereld, de wereld van angst. Totdat je er achter komt dat je eigenlijk niet leeft. Dat je alleen maar bezig bent met denken en dat je gevoel is afgestorven. Dit kan het begin zijn om je onwerkelijke bestaan te doorbreken

Ademwerk-opleidingen. St.Bonifaciusstraat 22. 2264 AM Leidschendam. Contact

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s