Second wind

Second wind of adembevrijding is de sleutel tot een grotere vitaliteit. Ademen is een essentiele functie in ons leven. Een verbetering van onze ademcapaciteit leidt tot een betere stofwisseling en tot meer kracht en uithoudings-vermogen. Second wind is echter een nog groter verbazingwekkend fenomeen. Het is namelijk een tweede energiepush waarmee je een doodpunt overwint. Wie intensief sport kent dit fenomeen. Juist op het moment dat de uitputting toeslaat en we naar lucht happen, wordt de adem plotseling licht en bewegen we ons  vrijwel zonder inspanning, alsof we door een buitengewone kracht gedragen worden. We weten dat de uitputting heel snel dichterbij komt als we ons teveel inspannen. We weten precies hoe snel we door kunnen gaan of wanneer we langzamer aan moeten doen om de beweging maximaal te benutten.

Zolang we deze speciale adem en deze innerlijke houding vasthouden blijft onze kracht behouden en beschikbaar. Met ‘second wind’ komen al onze  fysieke, emotionele en mentale vaardigheden samen om ons een buitengewone vitaliteit te bieden. Het komt ook voor tijdens momenten van liefde en delen, de laatste hand van een goed uitgevoerd karwei, dansen met gratie, de bevredigende overgave aan opgespaarde emoties. De adem beweegt zich in deze gevallen zonder aarzeling door ons lichaam. Gelijktijdig met deze vrije adem  stromen onze gevoelens en gedachten met ongewoon gemak  en helderheid. Er is een soort heelheid een eenheid als ons lichaam onze emoties en onze geest synchroon lopen in een speciale harmonie. De adem blijkt dus een essentiele sleutel te zijn tot de helende kracht in ons.

Ademwerk-opleidingen. St.Bonifaciusstraat 22. 2264 AM Leidschendam. Contact

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s