Stromen

Stromen is de eigenschap van een rivier, jij stroomt ook, je adem stroomt, je bloed, je energie, je gevoelens en gedachten. Niets in je staat ooit stil, alles is in beweging, alles is in verandering. Het water in de rivier volgt zijn natuurlijke bedding. Jouw  energiestroom volgt ook zijn natuurlijke loop.  Een rivier moet stromen om zijn natuurlijke karakter te blijven behouden. Als jouw energiestroom ook zijn natuurlijke loop volgt, waarom doe je dan al die moeite om te worden wat je al bent. Dus je hoeft de rivier niet te duwen want ze stroomt uit zichzelf. Je kunt je gewoon mee laten voeren met de stroom. Net zoals jou leven vindt de rivier op haar weg ook allerlei obstakels en bochten, hoge golven en stroomversnellingen.

Je kunt dan besluiten van koers te veranderen en tegen de stroom in te gaan. Maar tegen de stroom ingaan is nutteloos, het betekent vechten tegen alles wat je niet wilt. Hierdoor maak je het voor jezelf onmogelijk om je leven soepel en gemakkelijk te laten stromen. De stroom tegenhouden heeft ook geen zin, want de stroming is veel sterker. Je moet wel loslaten en meestromen langs of door alle kronkelingen en obstakels heen. Je hoeft alleen maar mee te stromen, sterker nog je zult wel mee moeten gaan. Omdat de rivier deel is van het geheel, zal elke rivier vroeg of laat opgaan in de oceaan. Jij bent daar geen uitzondering op, jij bent ook deel van het geheel, uiteindelijk zal je ook opgaan in het geheel. Dit zal    gepaard gaan met een onpeilbaar gevoel van vrede in jezelf.

Ademwerk-opleidingen. St.Bonifaciusstraat 22. 2264 AM Leidschendam. Contact

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s