Pantsers en karakterstructuren

Pantsers en karakterstructuren hebben een connectie met elkaar. Een karakterstructuur kan je bewegingen remmen, waardoor ergens in je lichaam je spieren wringen en strak gaan staan. Ze blijven permanent samengetrokken. Je merkt tot je verbazing dat je ze niet meer naar believen kunt ontspannen. De meeste chronische spierpantsers komen voort uit vroegere onopgeloste conflicten. Onder druk buig je je schouders, je verstrakt, zakt inwendig in elkaar en bevriest. Daar komt nog bij dat je natuurlijke levensadem verstoord kan zijn door die angsten uit je jeugd, je was bang om diep adem te halen. Als die angst voortduurt kan die verstoorde ademhaling de vorm aannemen van een samengeknepen borst en buik segment. Hierdoor kan de angst nog sterker worden door je onvermogen om vrij te ademen. Als je spierpantsers vrijkomen waardoor je ook weer vrij kunt ademen, komen ook de gevoelens die de spanning veroorzaken weer aan het licht.

Je lichaam maakt je karakterstructuur zichtbaar. Je karakterstructuur ontstaat niet toevallig. Door je emoties neemt je lichaam een speciale houding aan. Elke uiting van je lichaam, of het nu sterk of zwak, gespannen of ontspannen, recht of gebogen is, heeft een betekenis en een geschiedenis; de hoedanigheid van je handdruk, je houding, de blik in je ogen, de toon van je stem en de manier waarop je beweegt. Het is je emotionele biografie. Je wordt geboren met het lichaam dat God je gaf, maar je hebt je eigen lichaam geschapen tegen de tijd dat je veertig bent. De storingen, spanningen en beperkingen in je lichaam zijn vaak dezelfde als die van je karakterstructuur. Als je lichaam zwaar en traag is, heb je ook iets zwaars en traags. Als je lichaam onbuigzaam is, ben jij dat ook ergens. Als het star en stijf is ben jij het ook.

Ademwerk-opleidingen. St.Bonifaciusstraat 22. 2264 AM Leidschendam. Contact

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s