Orgone therapie

Naast Reichiaanse therapie en Vegotherapie wordt het ook Orgonetherapie genoemd Orgone Therapy is een therapeutische benadering die zowel de psychologische als de fysiologische onderbouwing van chronische emotionele nood aanpakt. Het werd ontwikkeld door Wilhelm Reich, MD (1897-1957), gebaseerd op zijn klinische en wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van karaktervorming, seksueel functioneren, de biologische basis van emotionele expressie en blokkade, psychosomatische stoornissen en de aard van levensenergie (die Reich “Orgone” noemde). Sigmund Freud had zich gerealiseerd dat we, naarmate we ouder worden, leren omgaan met ondraaglijk emotioneel leed door middel van onbewuste verdedigingsmechanismen. Als student van Freud werkte Wilhelm Reich de mentale verdedigingsmechanismen van Freud uit om op te nemen hoe de afweer in het lichaam en gedrag tot uitdrukking kwam.

Door dit na te streven, was Reich de eerste westerse wetenschapper die volledig aantoonde dat lichaam en geest niet gescheiden waren, maar één en hetzelfde, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Reich ontdekte dat geremde ademhaling, chronische spierspanningen en vaste denk- en gedragspatronen allemaal reflecties waren van hetzelfde verdedigingsmechanisme. Reich noemde de totaliteit van deze psychologische en somatische coping-mechanismen “armoring”. Orgone-therapie werkt aan het oplossen van de gepantserde blokken en het bevrijden van gebonden emoties, en vermindert op deze manier pijnlijke symptomen zoals depressie, verwarring, angst, ongepaste woede en verschillende zelfvernietigende gedragingen. Tegelijkertijd faciliteert orgonetherapie een dieper vermogen om assertief de gewenste doelen te bereiken, zoals vreugdevol werk, diep liefdevolle seksuele expressie, creatieve genoegens, evenals het vermogen om diep te voelen, helder te denken en de wereld realistisch te zien.

Ademwerk-opleidingen. St.Bonifaciusstraat 22. 2264 AM Leidschendam. Contact

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s