Waarom Reichiaans?

Reichiaanse therapie brengt je in contact met je innerlijk, waardoor je oude standpunten en patronen kan doorbreken. Hierdoor ontstaat ruimte voor nieuwe ervaringen. Dat is heel wat anders dan er alleen maar over te praten. Bovendien heeft ons verstand de neiging problemen steeds op dezelfde manier te benaderen. Voor veel mensen wordt het steeds duidelijker dat in therapiesessies het alleen praten over je problemen vaak niet helpt. Daarom vindt men het de laatste tijd veel belangrijker om vroegere gebeurtenissen emotioneel weer te voelen. Wanneer je aan die emoties ook nog uitdrukking kan geven, kun je de pijn ervan alsnog verwerken. Dit kan een bijzondere bevrijdende werking hebben.

Dit is een geheel lichamelijk proces. Het lichaam blijkt gewoon de snelste weg om tot de kern van een probleem te komen, omdat de pijn ervan concreet in het lichaam is opgeslagen. Ademen is de natuurlijkste manier om weer in contact te komen met je oorspronkelijke levensenergie. Wie meer gaat ademen, gaat meer voelen. Dus de manier om minder te gaan voelen is minder te gaan ademen. Maar wie onaangename gevoelens niet wil voelen kan ook aangename gevoelens niet echt meer voelen. Wie niet meer wil huilen vergaat ook het lachen. Wie verdriet niet wil ervaren, ervaart ook minder vreugde. Reichiaanse therapie geeft de mogelijkheid om te ontspannen in zowel de aangename gevoelens als in de onaangename gevoelens. Op dat moment aanvaard je niet alleen wat je voelt, maar ook wat je tegenhoudt om meer van het leven te genieten.

Ademwerk-opleidingen St.Bonifaciusstraat 22. 2264 AM Leidschendam. Contact

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s