De psychologie van het lichaam

De psychologie van het lichaam is een ontdekking van Wilhelm Reich. Hij stelde vast dat het lichaam de emotionele conflicten van de geest voelt, ontwikkelt, conditioneert, uitdrukt en belichaamd in cellulaire weefsels, weerspiegeld in de kwaliteit van spierspanning, gezichtsuitdrukkingen, ademhalingsritme, houding, toon van de stem, enz.  Daarom is ons lichaam gevormd op basis van geleefde ervaringen, en voornamelijk die welke plaatsvonden in de vroege kinderjaren. Als de mechanismen die we vinden om onszelf te verdedigen nog steeds zeer onzeker zijn. Deze gebeurtenissen laten vaak diepe onomkeerbare sporen na. Want alles wat in de kindertijd door middel van gewaarwordingen werd beleefd, blijft geregistreerd. Daarom worden we voortdurend geconfronteerd met twee mogelijkheden:

Ons lichaam overwinnen en onszelf toestaan ​​om over onze verlangens te praten en onze angsten te uiten. Of de dagelijkse fysieke en psychologische spanningen die het leven op ons aflegt te onderdrukken. Lichaam en geest zijn doordrongen van fysieke, cognitieve en psychologische indrukken en staan ​​met elkaar in wisselwerking. De geest groepeert de intellectuele informatie en hetzelfde in zijn meest abstracte manifestaties, maar het is niet gescheiden van het lichaam, maar eenvoudigweg eruit geboren en erdoor gevormd. De psychologie van het lichaam is gewijd aan het bestuderen van de gedragsmatige en energetische manifestaties van de geest over het lichaam en het lichaam over de geest, en behandelt ze als een geheel en in hun functionele relatie. Het doel is het herontdekken van het vermogen van de mens om zijn eigen energie en daarmee zijn gedachten en emoties te reguleren

Ademwerk-opleidingen. St.Bonifaciusstraat 22. 2264 AM Leidschendam. Contact

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s