Wat is Reichiaanse Therapie?

Reichiaanse therapie is het resultaat van het pionierswerk van Wilhelm Reich. Het is een vorm van therapie om de vrije stroom van energie te herstellen. Reichiaanse therapie heeft als doel bevrijding van de pantsers die aanwezig zijn in je weefsels en organen en tevens  van je emotionele en mentale processen die daar verband mee houden. Het werken met de adem, beweging en stem, legt de mechanismen van verdediging en bescherming bloot. Wanneer je net zo bent als de meeste mensen, zie je en voel je maar een fractie van wat je zou kunnen zien en voelen. Een hele reeks gevoelens zoals liefde, vreugde, genegenheid en verwondering, ervaar je maar zelden, terwijl ze toch in je aanwezig zijn. Gevoelens van opwinding en plezier wachten op ontdekking. Wil je graag ontdekken wat je niet ervaart begin dan met Reichiaanse therapie.

Het stelt je in staat je bewust te worden van je geblokkeerde en onderbroken energiestroom. Ze houden vaak direct verband met oude pijn, verdriet, woede en traumatische gebeurtenissen. Het zijn onverwerkte , verouderde reactiepatronen en verborgen herinneringen die naar de achtergrond zijn verdrongen. Wanneer deze vroegere traumatische ervaringen worden verwerkt en geïntegreerd ben je in staat gezondere en meer bruikbare manieren van zijn en doen te ontwikkelen. Het werken met de adem, beweging en stem helpt dit proces te voltooien. Het maakt het gemakkelijker de energiestroom te reguleren. Deze golf van bevrijde energie schept nieuwe mogelijkheden in lichaam en geest en in de interactie met anderen en de wereld

Ademwerk-opleidingen. St.Bonifaciusstraat 22. 2264 AM Leidschendam. Contact

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s