Lichaamsbewustzijn

Lichaamsbewustzijn is belangrijk, want wanneer je niet bewust bent van een deel van je lichaam kan dat soms ook minder goed functioneren. Als je je benen niet voelt ben je waarschijnlijk  erg onzeker, omdat je innerlijk er niet van overtuigd bent, dat je benen je zullen blijven dragen. Mensen die erg afhankelijk zijn zeggen vaak dat ze niet ‘met beide benen op de grond staan’. Herstel van het bewuste contact met je lichaam kan je bevrijden van gewoonten en belemmeringen en soms van pijn en narigheid. Als je je eenmaal van een spierspanning bewust bent, zul je ze  zien verdwijnen. Naarmate je de verdrongen emotie die er achter ligt durft te voelen kun je die spierspanning ook loslaten. Voor het eerst zul je dan beseffen  dat het antwoord op veel van je problemen in jezelf ligt.  

Een vaak voorkomende reactie op pijn- emotioneel én fysiek is jezelf te verdoven door spierspanningen. Let maar eens op wat je doet als je iemand tegenkomt die je niet mag. Je verstijfd net zoals in de stoel van de tandarts. Sinds je vroege jeugd verkeren je emoties in een voortdurende staat van beleg. De verstijving waarmee je hierop hebt gereageerd werd generaliseert waardoor je er weinig meer van merkt. Maar ondanks  dat de oorspronkelijke pijnlijke stimulus allang verdwenen is, bestaat de spierspanning nog steeds. Vrijwel iedereen beseft dat bepaalde gebieden in zijn lichaam niet meer bestaan. Vaak voel je je benen, rug of schouders niet meer. Verstandelijk weet je wel dat ze bestaan, maar je voelt ze niet.

Ademwerk-opleidingen. St.Bonifaciusstraat 22. 2264 AM Leidschendam. Contact

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s