Vrede in jezelf

Het is haast onmogelijk, om woorden te geven aan wat vrede in jezelf is. Want alles waarvan je verslag over uit kunt brengen, is niet meer dan een denkbeeld, een herinnering die je tevoorschijn tovert om erover te vertellen. Maar ik ga toch een poging wagen vrede in jezelf kun je niet met je ogen zien of met je oren horen. Het is niet met onze zintuigen waarneembaar. Want ze bestaat uit energie. Het is de sfeer in een ruimte die je voelt in een bepaalde situatie of bij een bepaalde persoon. Vrede in jezelf heeft ook niets te maken met de fysieke wereld , maar ze kan er wel in worden uitgedrukt.

We ervaren het dan in de vorm van liefde, vriendelijkheid, aanwezigheid, verbondenheid, compassie,  vreugde, acceptatie en uiteraard vrede. We kunnen het niet verwerven, het bevindt zich reeds in ons, het is een eigenschap die van nature bezitten en die nooit verloren gaat. Ze komt pas tevoorschijn als het staakt het vuren is afgekondigd, als de oorlog in jezelf is afgelopen en je je volledig over kunt geven aan wat er op dat moment is. Maar je denkgeest zal altijd blijven denken dat je pas vrede in jezelf zult vinden als je de strijd hebt overwonnen. Vrede in jezelf is niet het gevolg van strijd, integendeel het ontstaat juist als we capituleren, de handdoek in de ring gooien en ons gewonnen geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s