Basisbegrippen

Met deze website tracht ik informatie te geven over de basisbegrippen van deze vorm van lichaamsgerichte psychotherapie die oorspronkelijk ontwikkeld werd door Wilhelm Reich en later uitgebreid met bijdragen van Alexander Lowen, een leerling van Reich . Hoewel zijn werkwijze altijd veel belangstelling heeft getrokken, is er maar weinig over geschreven dat voor de gemiddelde lezer begrijpelijk is. Met dit schrijven zal ik proberen zoveel mogelijk vakjargon te vermijden. De toenemende belangstelling voor lichaamswerk komt wat mij betreft voort uit onderdrukking, vervreemding en verwaarlozing van het lichaam. Hierdoor is men het contact met zijn lichaam en zijn natuurlijke impulsen kwijtgeraakt. Als gevolg hiervan ontstaat er bij een grote groep mensen de behoefte aan benaderingen die de vervreemding van lichamelijke processen kunnen opheffen.

Deze website is bedoeld om een bijdrage te kunnen leveren tot een juiste beeldvorming t.a.v de Reichiaanse methoden,  en voor een ieder die belangstelling heeft in Lichaamsgerichte therapie En in het bijzonder voor diegenen die zich willen scholen in het Reichiaanse werk. Ik ben van mening hier een bijdrage aan te kunnen leveren, omdat ik niet alleen vertrouwd ben met de theorie en inzichten van Reich, maar ook met een inmiddels ruim 45 jarige praktijkervaring met de toepassing van deze methoden, waar overigens per 01-01- 2023 een einde aan is gekomen. Ik ga me alleen nog bezig houden met het opleiden van toekomstige therapeuten in deze methode.

Ademwerk-opleidingen. St.Bonifaciusstraat 22. 2264 AM Leidschendam. Contact

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s