Oerkracht

Oerkracht is een term die Reich voor het eerst ’ gebruikte. Hij bedoelde daarmee de meest oorspronkelijke, natuurlijke scheppingskracht, de basisenergie waaruit alles ontstaat. Oerkracht is dus niet alleen een energie die door ons heen beweegt, stroomt en ademt en ons inspiratie, kracht en vitaliteit geeft. Deze energie vinden we ook bij alle natuurlijk leven. Want zonder energie is er geen beweging en dus geen leven mogelijk. Het is de scheppingskracht die alles wat leeft doet uitreiken en samentrekken, opladen en ontladen, openen en sluiten, aantrekken en afstoten. Het is een onafgebroken beweging, een pulserende stroom die via onze ademhaling door ons heen gaat. Wanneer de energie van de oerkracht vrij kan stromen zijn we volledig aanwezig en daarmee in contact met onze  eigen aard, met onze unieke kern.

In onze kern is de oerkracht volledig aanwezig . We zijn steeds op zoek naar onze eigen kern, omdat ze heel, volledig en gelukkig is. Het geeft  ons het vermogen  om ons leven te leven in overeenstemming met die we in wezen zijn. Wij denken, voelen, handelen en maken dan keuzes in harmonie met onze eigen aard. Van daar uit is er ook een natuurlijke interesse in de buitenwereld. Want de eigenschap van oerkracht is sociaal en contact-zoekend. We zien dat ook bij planten, de wortels voeden zich in hun eigen grond, terwijl de bladeren contact zoeken met de zon. Nog een ander aardig voorbeeld van de beweging van oerkracht is het volgende: Wanneer je deze tekst interessant vindt, dan beweegt jouw oerkracht daar naar toe. Je neemt de informatie in je op, verwerkt het, waarna de kennis die eerst buiten je was nu een deel van jou is geworden.

Ademwerk-opleidingen. St.Bonifaciusstraat 22. 2264 AM Leidschendam.Contact

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s