Voor Wie

Het leven bestaat uit energie, bewegende, vibrerende en  pulserende energie. Deze energie bepaalt hoe levendig we zijn. Reichiaanse therapie is voor iedereen die vitaliteit, levendigheid en volledigheid in zijn of haar leven nastreeft. Om te leven vanuit innerlijke kracht, en  je lichaam daarbij te gebruiken als kompas. Je lichaam is het instrument dat in deze vorm van therapie wordt ingezet. Reichiaanse therapie gaat er van uit dat lichaam en geest sterk met elkaar zijn verbonden en elkaar beïnvloeden. Deze vorm van therapie is gebaseerd op de theorie van Wilhelm Reich. Hij kwam tot de conclusie dat het   moeilijk is om gebeurtenissen uit het heden en uit het verleden helder van elkaar te onderscheiden. Dit komt voornamelijk omdat gebeurtenissen uit het verleden veel krachtiger in ons werkzaam zijn dan gebeurtenissen die wij direct in het hier en nu beleven. Wanneer we een pijnlijke ervaring hebben opgedaan in het verleden, splitsen we ons af. Dat kan zijn doordat:

 • We ons afgewezen hebben gevoeld in ons bestaan;
 • We liefde tekort zijn gekomen;
 • We te vaak en te veel werden veroordeeld
 • We niet werden gezien of werden uitgebuit.

Met als gevolg dat je angstig bent, en dat je niet meer weet wat goed voor je is, dat je de controle houdt en niet kan loslaten. Je houdt je in en kan je leven niet voluit leven. Of je onderdrukt je levendigheid, je verlangen om intiem contact met andere mensen te hebben.
Je kunt dan tegen bepaalde dingen aanlopen:

 • Relaties lopen vast;
 • Conflicten op je werk;
 • Relaties met je kinderen lopen niet soepel;
 • Je verlangt naar een partner en het lukt je niet;
 • In groepen voel je je geïsoleerd en niet op je gemak;
 • Angsten, depressies, burn-out verschijnselen
 • Je voelt je eenzaam, afgesneden van de wereld;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s