Hindernissen bij de buikademhaling

Er zijn twee grote hindernissen voor de  buikademhaling, of de spieren van het middenrifsegment zijn chronisch gespannen, of de spieren van het buiksegment zijn chronisch gespannen. Er is een verschil tussen een spier met tonus en een tonische spier. Met een tonus behoudt een spier een gezonde mate van spanning, maar kan ontspannen wanneer ze niet in gebruik is. Wanneer een spier tonisch is,  kan de  spier niet ontspannen, zelfs als ze niet in gebruik is. Als je rechtop staat, dienen je buikspieren een zekere spanning te hebben anders kun je niet rechtop blijven staan. Wanneer je op je rug ligt hoeven je spieren echter geen dienst meer te doen, hierdoor kunnen ze ontspannen. Veel mensen met tonische buikspieren hebben een beperkt vermogen om spanningen los te laten, wanneer deze niet structureel in gebruik zijn. Dus hun vermogen om in de buik te ademen wordt beperkt door de spanning in de buikspieren. Omdat te bereiken moeten ze in staat zijn om de twee delen van de ademhalingscyclus te scheiden. Ze dienen alleen met de buik kunnen ademen en alleen met de borst. Het is meestal moeilijker om alleen  in de borst te ademen dan het is om alleen in de buik te ademen. Wanneer ze echter in staat zijn een volledige buikademhaling te doen betekent dat hun middenrifsegment vrij is van spanning. Nog twee veelvoorkomende obstakels bij de buikademhaling: de buik spannen voordat de borstinademing plaatsvind of het spannen van de buik aan het einde van de borstinademing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s