Reichiaans & Softdrugs

Het gebruik van softdrugs kan de natuurlijke energiefuncties van het lichaam verstoren, waardoor de waarneming en het bewustzijn van een individu worden beïnvloed. Het aangename effect van weed kan op korte termijn een vorm van zelfmedicatie zijn voor jongeren die angstig, gespannen of depressief zijn en verlangen naar ontspanning en een goed gevoel. Reichiaanse therapie  kan helpen bij het aanpakken van de emotionele behoeften van jongeren en hen bijstaan om gezonde manieren te vinden om met hun problemen om te gaan zonder hun toevlucht te nemen tot het gebruik van softdrugs. Reichiaanse therapie richt zich op het blootleggen van de oorzaken van deze problemen en het vrijmaken van de levensenergie. De therapie kan worden toegepast niet alleen door middel van verschillende technieken, zoals adem- en lichaamswerk, maar ook met ondersteunende verbale technieken Door middel van ademwerk kunnen jongeren hun emoties en problemen uiten, waardoor ze minder angst ontwikkelen. Lichaamswerk kan helpen bij het verminderen van stress en spanning in het lichaam, waardoor de levensenergie weer gaat stromen en ze meer ontspannen en welzijn kunnen ervaren. Het is overigens belangrijk om te benadrukken dat Reichiaans Ademwerk geen vervanging is voor traditionele educatieve benaderingen van softdrugs-preventie.

Het is echter een aanvulling op deze benaderingen en kan helpen bij het aanpakken van de diepere emotionele oorzaken van het gebruik van softdrugs onder jongeren. Door het Reichiaanse werk te integreren in de benadering van drugspreventie, kunnen we een meer holistische aanpak creëren die zich richt op het welzijn van het hele individu, zowel fysiek als emotioneel. Het softdrugsprobleem onder jongeren is een complex probleem dat niet kan worden opgelost met een simpele autoritaire of educatieve benadering. Door te erkennen dat drugsgebruik niet alleen een fysiek, maar ook een emotioneel probleem is, kunnen we een meer holistische benadering creëren die zich richt op het welzijn van het hele individu. Reichiaanse therapie kan een waardevolle toevoeging zijn aan deze benadering en kan helpen bij het aanpakken van de diepere emotionele oorzaken van het gebruik van softdrugs onder jongeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s