Bewust ademen

Bewust ademen betekent voelen dat je leeft. Want je adem maakt jouw leven mogelijk. Het leven voltrekt zich dankzij je adem. Je adem heeft overeenkomsten met een rivier en je lichaam fungeert als de bedding. Datgene wat je ervaart als leven is de stroom. Het is de bruisende kracht van het water. En je ervaart het als een steeds voortgaande beweging. Ook al lijkt alles om je heen te veranderen, de stroom is en blijft voortgaan. Deze voortgaande levensstroom verbindt elke vorige ervaring met weer een nieuwe beleving. Het is die continue, vloeiende stroom waarin je voelt dat je niet alleen bestaat, maar dat het tevens een levende ervaring is. Het is een natuurlijke golfbeweging die ondanks haar wisselingen ononderbroken door  gaat. Hierin word je je bewust van je oerkracht

Het is een fijne  stimulerende tinteling die je lichaam levendig maakt. Zij brengt je bij vertrouwen en overgave aan het leven. Die oerkracht is er altijd. Alleen als je er niet in meegaat- als jij het beter denkt te weten stokt de stroom. Dan wordt ze onderbroken. Dan is het of het leven die kracht verliest. Totdat je er achter komt dat je mee dient te stromen. Je niet meer verzetten, maar meegaan met wat er is. Niet verlangen naar wat er in de toekomst nog zal moeten komen. En je niet bezighouden met alles wat je in het verleden hebt gemist. Maar meegaan wat je op dit moment voelt. Je weerstand laten varen door tot uitdrukking te brengen wat je nu voelt. Want je leven stroomt  alleen door  bewust te ervaren wat er op dit moment is.

Ademwerk-opleidingen. St.Bonifaciusstraat 22. 2264 AM Leidschendam. Contact

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s