Emotionele onderdrukking

Als we gespannen, angstig, boos of depressief zijn, kunnen we die emoties in onze borst voelen. Als we gespannen zijn, kunnen we onze borst ervaren alsof deze in een bankschroef of een knoop zit. We bevinden ons vaak in een toestand waarin we chronisch onze adem inhouden – een onbewust mechanisme van emotionele onderdrukking. Dan wordt de borst voortdurend opgeblazen en onze uitademing is gespannen en onvoldoende, wat chronische angst veroorzaakt. Als we depressief zijn, kunnen we een zwaar gewicht op onze borst voelen dat ons naar beneden drukt. Ons energieniveau daalt met oppervlakkige ademhaling en we voelen ons meer lusteloos en neerslachtig. We bevinden ons vaak in een toestand waarin we chronisch onze adem inhouden – een onbewust mechanisme van emotionele onderdrukking.

De gepantserde borst drukt terughoudendheid en zelfbeheersing uit. Onze ademhaling geeft ons hele lichaam en geest energie, dus als onze adem minimaal is, is ons energieniveau dat ook. Bij Reichiaans Ademwerk richten we ons eerst op het middenrif segment om de energielading tijdens de sessie op te bouwen. Dat verlicht andere plaatsen van bepantsering die moeten worden aangepakt. We maken het middenrif segment – maar ook het borst segment los, zodat de adem en het gevoel naar buiten kunnen stromen. We mobiliseren de armen en vuisten om woede te uiten, of de vingers om uit te reiken in verlangen vergezeld van een open adem en onze stem. Terwijl de energielading zich opbouwt door een intensieve ademhaling, helpen we de energie naar het bekken te stromen door de andere segmenten los te laten, waardoor verplaatsing door het lichaam mogelijk wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s